Bio

Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam en Berlijn. Hij publiceerde verhalen en essays in onder meer De Gids, Hollands MaandbladNRC HandelsbladVolkskrant Magazine, De Correspondent, Das Magazin, De Groene Amsterdammer, The Dublin ReviewMusic & Literature, Harper’s Bazaar en Vogue. Zijn debuutroman Dagen van gras verscheen in 2009, gevolgd door de roman Niemand in de stad (2012) en de verhalenbundel Goed om hier te zijn (2013). Boek van de doden (2014) is zijn meest recente roman. In 2015 verscheen Het verdriet van anderen, een persoonlijke leesgeschiedenis.

Huff schreef de scenario’s voor de ONS-film Dagen van gras (2011), de telefilm Groenland (2015) en voor de bioscoopverfilming van Niemand in de stad (2018, regie: Michiel van Erp). Hij woont in New York.

Philip Huff is an award-winning author of three critically acclaimed novels, a short story collection and an essay collection on literature. Three of his books have been made into films, for which he wrote the screenplays. He lives in New York.