Bio

Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam en Berlijn. Hij schrijft in het Engels en het Nederlands en publiceerde verhalen en essays in onder meer The New York Review of Books, The Paris ReviewFive Dials, Hollands MaandbladNRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, de Volkskrant (en ook in hun Magazine), De Gids, De Correspondent, Das Magazin, The Dublin ReviewHarper’s Bazaar en Vogue. Zijn debuutroman Dagen van gras verscheen in 2009, gevolgd door de roman Niemand in de stad (2012) en de verhalenbundel Goed om hier te zijn (2013). Boek van de doden (2014) is zijn meest recente roman. In 2015 verscheen Het verdriet van anderen, een persoonlijke leesgeschiedenis. In 2020 ging Huffs eerste korte film als regisseur, Bosrandgeluk, in première op het Nederlands Filmfestival, in de Gouden Kalfcompetitie. Hij was zelf verantwoordelijk voor het scenario. De film is ook uitgekozen voor het Selected Dutch Shorts festival van 2021.

Huff schreef verder de scenario’s voor de ONS-film Dagen van gras (2011), de telefilm Groenland (2015) en voor de bioscoopverfilming van Niemand in de stad (2018, regie: Michiel van Erp). Hij woont afwisselend in New York en Amsterdam.

Philip Huff is an award-winning author of three critically acclaimed novels, a short story collection and an essay collection on literature. Three of his books have been made into films, for which he wrote the screenplays. He lives in New York.