Bio

Foto: Daniël Cohen

Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Huff studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam en Berlijn. Hij schrijft in het Engels en het Nederlands en publiceerde essays, verhalen en gedichten  in onder meer The New York Review of Books, The Paris ReviewFive Dials, Hollands MaandbladNRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, de Volkskrant (en ook in hun Magazine), De Gids, De Correspondent, Das Magazin, The Dublin ReviewHarper’s Bazaar en Vogue. Zijn debuutroman Dagen van gras verscheen in 2009, gevolgd door de roman Niemand in de stad (2012) en de verhalenbundel Goed om hier te zijn (2013). Boek van de doden (2014) werd door HUMO bestempeld als een van de beste boeken van het jaar. In 2015 verscheen Het verdriet van anderen, een persoonlijke essaybundel over leven en literatuur. In het voorjaar van 2022 verscheen zijn nieuwste roman, getiteld Wat je van bloed weet, het boek belandde direct op de eerste plaats van de Bestseller 60 en kreeg lovende recensies in Nederland en België.

Huff schreef verder de scenario’s voor de ONS-film Dagen van gras (2011), de telefilm Groenland (2015) en voor de bioscoopverfilming van Niemand in de stad (2018, regie: Michiel van Erp).

In 2020 ging Huffs eerste korte film als regisseur, Bosrandgeluk, in première op het Nederlands Filmfestival, in de Gouden Kalfcompetitie. Hij was zelf verantwoordelijk voor het scenario. De film is ook uitgekozen voor het Selected Dutch Shorts festival van 2021.

In 2022 zal zijn tweede film als schrijver en regisseur verschijnen, Het kamp, naar een kortverhaal van Maartje Wortel.

Philip Huff is an award-winning author of four critically acclaimed bestselling novels, a short story collection and an essay collection on literature. Three of his books have been made into films, for which he wrote the screenplays.